2007-08-05

Нове инцијативе и осврт на протекли месец

Мој радни одмор тече испуњен разним активностима међу којима је одржавање већ покренутих блогова и креирањем нових. Ове активности су напорне али омогућавају да се прикупе драгоцена искуства и да се боље процени коришћење интернета у појединим сферама.
Задњи креиран блог је блог Завичајног удружења "Станоје Главаш" које организује 3. Дане Станоја Главаша. Био сам на прошлогодишњим и свидела ми се неформална атмосфера испуњена разноликим садржајима. Тада сам им дао неке сугестије које су делимично уважили тако да је публицитет ове године био бољи. Киша и хладније време је покварило потпун угођај ове године али је и поред тога било пријатно а Глибовчани су гостољубиви. Моја подршка ове године је у виду отварања блога http://stanoje-glavas.blogspot.com/ који ће они одржавати јер сам им предао лозинке новокреираног налога на Гуглу zu.stanoje.glavas@gmail.com.
Блогови посвећени јавним расправама су се показали успешним имајући у виду број посета и да су у току годишњи одмори. Некоректно је што су разна министарства своје јавне расправе покренули усред лета када увелико теку годишњи одмори али што је ту је. Половином месеца ћу поново публиковати најаве текућих јавних расправа преко разних блогова јер грађани треба да изнесу своје ставова пошто законски предлози и стратегије које се креирају одређују квалитет живота свих нас у будућности. Омогућићу и да ставови који су достављени надлежним министарствима буду публиковани на на матичном блогу који је посвећен јавним расправама.
Поред ових активности завршавам две стратегије развоја двају УГ, припремам презентационе документ за израду стратегије развоја двеју месних заједница а такође и пројекат за учешће на позиву за јавне радове за једно од УГ са којима сарађујем.
Пошто је ово мој блог а коментарисао сам и неке прилоге на сајту Општине Смедеревска Паланка у следећим порукама приложићу их да бих своје ставове презентирао широј јавности а и да би их имао на једном месту. Колико да се зна.
Било би ми лепше да ми је паланачка Дирекција исплатила оно што сам пре пола године урадио али они и не хају за измирење својих обавеза. Кривци нису они него у Општинској управи која даје сагласност на плаћања тако да сам изузетно незадовољан односом према повериоцима.

Нема коментара:

Наслови последњих публикованих порука

Наслови са мог блог пројекта "Смедеревска Паланка OnLine"