2007-08-20

Нека искуства са портала URBAE.com

Експериментисао сам и раније са социјалним мрежама али више у уско техничком смислу да видим како то технички функционише без намере да улазим у детаље и да формирам озбиљнију мрежу. После периода "пробања" на MySpace, Orkutu, и другим порталима одлучио сам да видим како функционише URBAE.com и то под правим идентитетом јер само тако може да се осети реалност.
Лажни идентитет у социјалним мрежама је велика опасност за некога јер превођење лажног у стварни идентитет може да буде болно и уз велика разочарања.
Морам признати да сам досадашњим коришћењем задовољан и да мој е-идентитет добро функционише. Комуникација је слична као и када је реч о комуникацији "лицем у лице": међусобно уважавање, стрпљење и комплименти када видите да је нечији прилог добар. Нормално, све то уз специфичности као што су потенцијална површност контаката и могућност асинхроне комуникације.
Као мушкарцу драже су ми е-пријатељице и систем позивања добро засада функционише. Има и мушкараца (сликара, уметника, ..) који су интересантни као е-пријатељи и позивам и њих.
Свакоме се захвалим на прихватању мог позива јер ће то касније олакшати будућу комуникацију а похвалим и њихове прилоге (свакоме се свиђа да буде похваљен).
Неки корисници крију идентитет што је за њих лоше јер ће их знатно мање њих контактирати. Боље је имати и лошу слику него никакву. Ја барем не контактирам (или барем веома ретко) оне који немају слику.
Мислим да ми је опрезан приступ (у смислу упознавања комуникационих канала и у формулацији порука) и реални идентитет омогућио да стекнем неке пријатеље јер већина оних који су моји е-пријатељи су са пуним идентитетом (барем се ја надам) и са фотографијом.
Лоше би било лажно се представити и некога "навући" а онда имати проблеме да се е-пријатељство развије у право пријатељство.
Свакако ћу и будућа искуства презентирати уз озбиљнију стручну анализу.
Посетите мој е-идентитет на URBAE.com. Линк је http://profil.urbae.com/milanmmilosevic.

Нема коментара:

Наслови последњих публикованих порука

Наслови са мог блог пројекта "Смедеревска Паланка OnLine"