2007-08-13

Посета Јагодини - једно пријатно искуство

Јуче сам, пошто сам био у пролазу, посетио Јагодину. Кад већ пролазим тим крајем барем да обиђем иницијативе које су привукле толику медијску пажњу широм Србије. Јагодина је пријатан град поред аутопута који је очигледно у експанзији и у коме је видљива привредна иницијатива на сваком углу. Нисам нашао званичну стратегију развоја Општине Јагодина у виду једног документа али сам уочио врло јасну визију руководства да желе да изграде град који ће бити привредни и културни центар Шумадије и Поморавља и са решеним социјалним проблемима. То је посебно видљиво када се погледа званична презентација Општине и Информатор Општине Јагодина.
Путеви су у релативно добром стању и оно што је интересантно је да скоро сва села у овој општини имају асфалтиране путеве скоро до сваке куће. Како ми мештани рекоше њихов председник Општине је рекао да је то ЕУ стандард и оно што је добро у ЕУ мора да буде добро и за Јагодину. Оно што је рекао то је и учинио. У суштини за Јагодину се може рећи да општинске власти оно што обећају то и испуне.
Слично је било и са иницијативама да се направи ЗОО парк односно Аква парк. Речено и учињено.
Дан је био прохладан и ветровит па није било много купача у Аква парку али је ЗОО врт био пун посетилаца свих узраста. Оно што вреди приметити је да је доста посетилаца који нису из Јагодине - има их из целе Србије.
Наведени објекти су нови, чисти а особље је љубазно. У сваком случају поново ћу свратити да бих проверио своје пријатне утиске.
Морам да напоменем да је очигледно да је била олуја али да општинске власти ефикасно раде на отклањању последица.
Почетком месеца био је организован етно сајам и онје отворен био и јуче. Очигледно излагачи желе да искористе сваки тренутак да представе своје умеће и своје производе.
Корисне адресе су
Прилажем пар фотографија са овог мог краћег путовања. Напомињем да су илустрације у оквиру текста са леве стане са званичне презентације Општине Јагодина а остале су моје.


Нема коментара:

Наслови последњих публикованих порука

Наслови са мог блог пројекта "Смедеревска Паланка OnLine"