2007-05-03

Блог "ЗА И ПРОТИВ ОПОЗИВА"

По свему судећи блог пројекат "ЗА И ПРОТИВ ОПОЗИВА" је привукао пажњу јер је данас до 21:00 било око 60 прегледа блога од стране 30 људи. За почетак није лоше а биће и боље.
Линкови према неким порукама су следећи:

Текст писма које сам упутио на известан број адреса паланчана је следећи:

Поштовани,

На иницијативу Скупштине Општине Смедеревска Паланка покренута је процедура за опозив председника Општине Смедеревска Паланка г. Радослава Цокића .
Референдум о опозиву председника Општине Смедеревска Паланка Радослава Цокића заказан је за 13.5.2007.г.
У жељи да се поспеши процес аргументовања два дијаметрално супротна става креиран је блог (веб дневник) са адресом http://za-i-protiv-opoziva.blogspot.com/ као место за изношење аргументације двеју опција и за укључивање грађана у дијалог који ће на овај начин бити подстакнут .
Аутор блога је 3.5.2007.г. упутио позив представницима двеју опција и дао им је прилику да модерирају поруке које ће бити емитоване преко овог блога а такође да јавност непосредно информишу о својим активностима и другим значајним догађајима којима поткрепљују своје ставове.
Представници опције ЗА ОПОЗИВ добили су емаил налог ZA.OPOZIV@gmail.com представници опције ПРОТИВ ОПОЗИВА добили су е-маил налог PROTIV.OPOZIVA@gmail.com .

Утисак који ће формирати о својој опцији зависи од присталица двеју супротстављених опција и од њихове умешности да јасно и аргументовано представе своју позицију и да убеде публику у исправност свог става.

Публика ће бити у прилици да ставове који су изнети у оквиру овог блога коментарише при чему морају да се придржавају уобичајених норми у јавној комуникацији.
Публиковање прилога присталица двеју опција неће бити модерисано али уколико се уочи одступање од наведеног модератор ће предузети мере које овај сервис дозвољава и обрисаће прилоге у којима се износе увреде или чињенице које су у супротности са законом. Такође потписани задржава право да уколико буде значајних одступања уведе модерисање прилога.

За ставове изнете у оквиру овог блога модератор блога не сноси одговорност и они одражавају само ставове аутора прилога и коментатора.

Додатне услуге у оквиру овог блога су могућност гласања посетилаца блога као и корисни линкови у вези Општине Смедеревска Паланка.
Да би се обезбедило учешће што шире публике овом поруком позивамо представнике одборничких група, представнике медијских кућа и новинаре да нам се јаве у циљу акредитације за публиковање сопствених прилога преко овог блога. Услов за акредитовање за директно уређење својих прилога на овом блогу је за представника медија да прати активности на територији Општине Смедеревска Паланка а за политичке партије да имају свог представника у Скупштини Општине Смедеревска Паланка. Процедура је следећа: на е-маил адресу za.i.protiv.opoziva@gmail.com треба послати поруку са следећим подацима:
  • Назив одборничке групе/медија/политичке партије (активности на територији Општине Смедеревска Паланка су услов за медије а за политичке партије учешће у раду СО Смед. Паланка)
  • Име и презиме овлашћеног лица
  • Е-маил
  • Контакт телефон (обавезно стационарни и мобилни(опционо ))
По пријему ове поруке извршиће се провера тачности података и упутиће се порука за акредитовање на е-маил. Да би се уносили прилози потребно је да акредитовано лице или организација отвори Гугл налог (односно да може да користи Гугл маил сервис) што је крајње једноставно јер је процедура у великој мери аутоматизована. То је могуће или приступом овом блогу (http://za-i-protiv-opoziva.blogspot.com/) и пријављивањем преко Sign in опције или путем приступа централној Гугл веб страни (http://www.google.com/). Препоручује се заинтересованим странама да у том циљу обезбеде подршку лица са искуством у коришћењу Интернета. Уколико лице има Гугл налог онда треба да следи инструкције из позивног мејла којим је акредитовано.

Овај блог ће бити промовисан тиме што ће се о њему информисати јавност на локалном, регионалном и националном нивоу. Промоција блога ће почети чим базни сервиси буду тестирани.

Срдачан поздрав и чујемо се на блогу,

мр Милан Милошевић
Модератор/администратор блога
http://milanmmilosevic.blogspot.com/
Тел. 064/19-04-460

Нема коментара:

Наслови последњих публикованих порука

Наслови са мог блог пројекта "Смедеревска Паланка OnLine"